Nieuwsarchief

Nieuwe BRL circulair slopen zoekt projecten

 

Om de circulariteit te stimuleren en de milieueffecten van een sloopproject meetbaar te maken is de nieuwe BRL Bouwprojecten circulair slopen verschenen.  Van Dalen, Putman en gemeente Nijmegen van het Netwerk Betonketen in Nijmegen staan aan de basis van deze BRL, met ondersteuning van BCM consultancy en KIWA. 

lees meer ›

Geef uw mening over de nieuwe BRL 2.0

 
De afgelopen weken is samen met kennispartners hard gewerkt aan een nieuwe versie van de BRL Bouwprojecten met duurzaam beton. Dit concept willen we graag ook voorleggen aan iedereen met interesse voor duurzaam beton. Al uw suggesties, verbeteringen zijn welkom. Wanneer u een reactie heeft, deze graag uiterlijk 24 februari mailen.
lees meer ›

Succesvolle workshops over Postionering en Reikwijdte BRLHet gebruik van duurzaam beton moet versnelt worden. Met de toepassing van de BRL zijn de eerste stappen gezet. Ook wordt gewerkt aan het smeden van een betonakkoord met de BRL als inkoop- en handhavingsprotocol. Duurzaam inkopen moet niet blijven steken op ambities, en de realisatie moet geborgd worden. 
lees meer ›

1e fietspad met grootschalige toepassing CO2-arm betonIn samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Aannemingsbedrijf Bekro, Reko Grondverzet- en Wegenbouwbedrijf en betonleverancier Bruil is ruim 3.000 kubieke meter beton met een lage CO2 uitstoot toegepast voor een fietspad. 

 

lees meer ›

Congres Betonketen wil versnellen naar duurzaam betonDe provincie Noord-Brabant was 27 november gastheer van het allereerste landelijke congres van het Netwerk Betonketen. Deelnemers uit de verschillende Betonketens kwamen samen om over de actuele thema´s te discussiëren.

 

lees meer ›

Gemeente Twenterand versnelt naar duurzaam beton

 

Wethouder Ben Engberts van de gemeente Twenterand heeft maandag 12 oktober een duurzaam soort betonblok neergelegd ter afronding van het woonrijp maken van de hoofdweg op bedrijventerrein Almeloseweg-Oost in Vriezenveen.
lees meer ›

Gemeente Nijmegen versnelt naar duurzaam beton

 
Wethouder Harriet Thiemens van de gemeente Nijmegen onthulde op vrijdag 16 oktober het bouwbord van een nieuwe Park & Ride. De gemeente gebruikt hier innovatief beton dat gerecycled materiaal bevat en CO2 bespaart. Als het beton in de praktijk voldoet, wil Nijmegen standaard duurzaam beton gaan gebruiken bij al het straatwerk. 
lees meer ›

Congres "Naar een versnelling van duurzaam beton"In de ochtend van 27 november 2015 komen de leden van het Netwerk Betonketen samen in het provinciehuis van Noord-Brabant. Hier vindt de allereerste editie plaats van het Netwerk Betonketen congres. 

 

lees meer ›

Kom kennis delen op Betonwegendag 2015De Betonwegendag 2015 (29 september 2015) staat in het kader van ‘Kennis delen’. Voor deze derde editie van de Betonwegendag is voor u, als opdrachtgever, wegbeheerder, bestekschrijver of technische specialist een interessant programma samengesteld.
lees meer ›

Werkbezoek Provinciale Staten Noord-Brabant aan Reyrink

 

Op zaterdag 12 april 2015 brachten de Statenleden van de provincie Noord-Brabant een werkbezoek omtrent het thema Circulair Beton. Het werkbezoek vond plaats bij Reyrink welke onder meer actief is in sloop, recycling en de toepassing van Circulair Beton. 
lees meer ›

Vakblad Straatbeeld publiceert over de nieuwe BRL

 

Met een aantal gemeenten en marktpartijen uit alle geledingen van de “betonkolom” is een samenwerkings-initiatief gestart in verschillende regio’s: het Netwerk Betonketen. Duurzame kwaliteit wordt geborgd om invulling te geven aan de ambities en uitdagingen waarvoor de maatschappij staat.

 

lees meer ›

Overleg tussen Netwerk en MVO Nederland over BRLOp 27 maart organiseert het MVO Netwerk Beton samen met de Betonketen een bijeenkomst over de BRL Bouwprojecten met duurzaam beton.
lees meer ›

BRBS - Bewerken over duurzaam beton in Twente Op 29 januari 2015 organiseerde Netwerk Betonketen Twente samen met de werkplaats Duurzaamheid van Stichting Pioneering. Het BRBS magazine Bewerken bericht over de uitkomst van deze middag: minder afval en minder CO2-uitstoot dankzij duurzaam beton.
lees meer ›

Primeur BRL duurzaam beton in gemeente NijmegenDe parkeerplaats van CineMec is aanbesteed met behulp van de nieuwe BRL Bouwprojecten met duurzaam beton. De gemeente Nijmegen heeft hiermee de primeur. Leverancier van de betonproducten is Betonindustrie De Hamer. 
lees meer ›

Samen moeten we het (er mee) doenDoor een intensief samenspel op lokaal niveau willen ketenpartners de economie binnen de regio versterken. Tijdens een bijeenkomst van Netwerk Betonketen Arnhem/ Nijmegen, wisselden zo´n 40 vertegenwoordigers uit de bouwsector met lokale overheden van gedachten 
lees meer ›

Werkplaats Duurzaamheid en Betonketen werken samenWerkplaats Duurzaamheid en de Twentse Betonketen werken samen.
lees meer ›

Breken wij over 5 jaar nog steeds puin?Zolang wij nog niet in staat zijn om gebouwen op een schone, goedkope en snelle manier te demonteren en vervolgens deze onderdelen ook weer in z´n geheel gebruiken zullen wij blijven slopen. Er lopen op dit moment wel initiatieven die op die manier een nieuw gebouw willen gaan ontwikkelen.
lees meer ›

Milieu-impact betongebruik in Nederlandse Bouw

 

Eind 2012 is de Green Deal ´Verduurzaming betonketen´gesloten tussen de overheid en het MVO Netwerk Beton. Doel is een 100% duurzame betonketen in 2050. CE Delft heeft een analyse gedaan van de milieu-impact van betongebruik in de bouw.
lees meer ›

Handelingsperspectieven verduurzaming betonketenIn opdracht van Rijkswaterstaat als deelnemer van het MVO Netwerk Beton, heeft CE Delft van 16 verduurzamingsopties voor de betonsector uitgerekend wat het CO2 reductiepotentieel is bij invoering van deze maatregelen op landelijke schaal en wat de reductiekosten van deze opties zijn.
lees meer ›

Maak van beton geen rommeltonBeton volgens voorschriften is robuust en betrouwbaar. Daar moet je niet mee rommelen
lees meer ›

Betonketen 30% besparen op CO2 uitstoot in 2020Verduurzamen van de betonketen kan ervoor zorgen dat Nederland
CO-2 uitstoot in 2020 met circa 1,3 miljoen ton verminderd.
lees meer ›

Netwerk Betonketens als katalysator

  

Langzaam maar zeker wint het toepassen van granulaat in nieuwe betonproducten terrein. Inmiddels zijn er verspreid over het land, op initiatief van Daaf de Kok een zevental netwerk betonketens actief, die het pad moet effenen voor het op grotere schaal toepassen van dit toeslagmateriaal.

 

lees meer ›

Toelichting regelingen Innovatie en DuurzaamheidToelichting Innovatie en Duurzaamheid
lees meer ›

Nieuw stadhuis in AlmeloMet het boren van een gat voor één van de 244 fundatiepalen gaven de bouwer, architect en de wethouder van Almelo op dinsdagmiddag 9 juli het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe stadhuis.
Bron: www.breeam.nl

lees meer ›

1e certificaat BREEAM-NL SloopOp het Congres Circulaire Economie is door Stefan van Uffelen, directeur van de DGBC het eerste certificaat BREEAM-NL Sloop uitgereikt aan twee projecten: G. de Jong en Zn. BV uit Pijnacker en de Gemeente Rotterdam en Delta Development en sloopbedrijf Beelen.
lees meer ›

Onderweg naar duurzaam betonRecyclingbeton heeft haar weg gevonden als vervanger van grindbeton. Langzaam kruipt het onder de weg vandaan naar hoogwaardig gebruik. Er wordt ingezet op een intensief samenspel op lokaal niveau. Daarin spelen de Netwerk Betonketens een toenemende rol.
lees meer ›
Secretariaat: De Kok & Partners | Postbus 33 | 3950 AA Maarn | 06 - 546 767 34