Nieuws

Start van betonketen Alphen aan den Rijn

 

Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde recyclers, leveranciers, overheden, slopers, adviseurs om met elkaar duurzaamheid vorm te gaan geven in Alphen.  Datum: 12 februari, 15 - 17 uur in Stadhuis Alphen aan den Rijn. Meld je (gratis) aan via: info@betonketen.nl 

lees meer ›

Presentaties Smart Concrete - 7 april 2017

 

Op 7 april j.l. hebben bij Nebest in Vianen een aantal startups/bedrijven hun innovatie of vernieuwing toegelicht aan een groter publiek om zo direct in contact te komen met mogelijke klanten, partners of investeerders.


lees meer ›

Tilburg gaat voor duurzaam betonDat hebben 24 ondernemingen, de gemeente Tilburg en Netwerk Betonketen afgesproken met de ondertekening van het ‘Convenant Duurzaam Beton’ op 24 maart 2017.
lees meer ›

Utrechtse gemeenten kiezen voor Duurzaam betonIn het betonconvenant "Beton in een circulaire economie" spreken 16 Utrechtse gemeenten en marktpartijen af om zich in te zetten voor CO2-arm en circulair beton. Zo besparen ze grondstoffen en het klimaat.
lees meer ›

Provincie en gemeenten sluiten Brabantstad Betonconvenant

 


Als een van de belangrijke doelstellingen van een circulaire economie ondertekenden op 27 juni de provincie Noord-Brabant en de vijf grote gemeenten tijdens een overleg van Brabantstad een convenant met als doel het sluiten van de grondstofketen voor beton.

lees meer ›

Netwerk Betonketen tekent Green Deal Duurzaam GWWOp 17 januari ondertekenden Netwerk Betonketen en meer dan 60 partijen de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 tijdens de opening van InfraTech. Deze Green Deal heeft als ambitie om duurzaamheid in 2020 een integraal onderdeel te laten zijn van spoor- , grond-, water- en wegenbouw -projecten.

lees meer ›

Duurzaam beton fiscaal voordelig

 

Dankzij de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) wordt investeren in duurzaam beton fiscaal zeer voordelig. De overheid reserveert in 2017 hiervoor 137 miljoen euro.
lees meer ›

Ambities gebruikersvereniging overheidsopdrachtgeversDe Gebruikersvereniging van overheids-opdrachtgevers heeft 8 februari jl. een bijeenkomst gehouden over de plannen met duurzaam beton. Lees hier over de ambities voor 2017.
lees meer ›

Innovatief ontwerpen in Beton Challenge 2015De Beton Challenge wil Overheid, Ondernemer en Onderwijs verbinden rond het thema duurzaam beton. Het is een initiatief van de Betonketen om de toepassing van beton nog duurzamer en kwalitatief beter te maken.
lees meer ›
Secretariaat: De Kok & Partners | Postbus 33 | 3950 AA Maarn | 06 - 546 767 34